
Instrukcja BHP dla Obsługi prasy
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi prasy, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest prasa - np. wytłaczania form, stempli, etc.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia związane z wykorzystaniem prasy w pracy:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności jakie należy wykonać w trakcie realizacji zadań z urządzeniem
3. Kiedy należy wyłączyć urządzenie (sytuacje awaryjne)
4. Czynności zabronione
5. Czynności jakie należy podjąć po ukończeniu pracy
6. Uwagi końcowe - np. czynności jakie należy wykonać w sytuacjach awaryjnych
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi prasy powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
prasa,bhp dla prasy,instrukcja bhp,bhp,praca,bezpieczeństwo pracy,bezpieczna praca,kodeks pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Robót budowlanych - rusztowaniaGotowa instrukcja BHP dla Robót budowlanych - rusztowania przeznaczona jest dla wszystkich przedsiębiorstw budowlanych, w których wykorzystywane są rusztowania. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznejInstrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznej przeznaczona jest dla firm budowlanych, które korzystają z giętarek mechanicznych do gięcia prętów zbrojeniowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczegoJeżeli posiadasz piekarnię, to posiadasz też piec piekarniczy. Ten dokument jest właśnie dla Ciebie - Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczego . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla pracowników obsługujących ręczne urządzenia do podnoszenia towarówGotowa Instrukcja BHP dla pracowników obsługujących ręczne urządzenia do podnoszenia towarów , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywane... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi laminatoraGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi laminatora , która powinna znajdować się w każdym punkcie gdzie oferowane są usługi laminowania (punkty ksero, sklepy papiernicze, etc.)... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla FrezeraGotowa instrukcja BHP dla Frezera , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajarki jednonożowejGotowa Instrukcja BGP dla Obsługi krajarki jednonożowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest krajarka jednonożowa - w... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi prasowalnicyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi prasowalnicy , którą można od razu "wdrożyć" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, w którym jest używana frezarka (np. stolarnie) |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |