
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny - np. restauracje.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,wyparzacz gastronomiczny,instrukcja bhp wyparzacza gastronomicznego
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowychGotowa Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do zadań pracownika należy mycie... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia drewna , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest piła tarczowa do cięcia... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi prasowalnicyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi prasowalnicy , którą można od razu "wdrożyć" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi rusztowania jezdnego RJ 1100 , które powinno znajdować się w każdej firmie (np. budowlanej, remontowej), w której wykorzystywane są rusztowania... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OdmrożeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi frezarki pionowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest frezarka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernikaGotowa instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy blacharz-lakiernik . |
Zobacz | Pobierz |