Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy handlowiec.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Wymogi stawiane pracownikom
2. Czynności zabronione
3. Higiena pracy
4. Zabronione rzeczy do wykonywania w pomieszczeniach
5. Podstawowe czynności do wykonania po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,bhp spożywka,przedsiębiorstwo spożywcze,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,ppoż,prawo pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy PianowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Pianowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Pianowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowychGotowa Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do zadań pracownika należy mycie... |
Zobacz | Pobierz | |
Regulamin pracowni biologicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia biologiczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz | |
Karta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochronyKarta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochrony powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie gdzie pracodawca wręcza pracownikowi odzież oraz... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP w gabinecie zabiegowymGotowa Instrukcja BHP w gabinecie zabiegowym , która powinna się znajdować w każdej placówce medycznej - niezależnie od tego czy jest to państwowa czy prywatna jednostka - w której... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla stanowiska kasjerki w markecieInstrukcja BHP dla stanowiska kasjerki w markecie powinna znajdować się w każdym markecie (sklepie gdzie jest stanowisko kasjerki). |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla SekretariatuGotowa instrukcja BHP dla Sekretariatu , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie jak i placówce edukacyjnej, w której znajduje się sekretariat. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla FrezeraGotowa instrukcja BHP dla Frezera , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz |