
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wilkaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wilka , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie mięsnym, które używa wilka do rozdrabniania mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc mechanicznych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy używane są nożyce mechaniczne do... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi podnośnika samochodowegoInstrukcja BHP dla Obsługi podnośnika samochodowego przeznaczona jest dla każdego warsztatu samochodowego, w którym wykonywane są pracę przy podnośniku samochodowym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywaGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa , która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiejInstrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiej , która powinna się znajdować w firmach wykorzystujących krajarki płaskie w pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja AlarmowaGotowa do wydruku Instrukcja Alarmowa , która powinna znajdować się w każdej firmie - od 1 osobowych po duże korporacje. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Pras do metaluGotowa instrukcja BHP dla Pras do metalu , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywana jest prasa do metalu. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla blacharza-lakiernikaGotowa instrukcja BHP dla blacharza-lakiernika , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy blacharz-lakiernik . |
Zobacz | Pobierz |